SUNA-NE: +40 266 218155
RO   EN

Cel mai bun prieten al soferului: kitul antipana Slime care iti repara singur roata

Sezonul vacantelor a inceput. Dar o calatorie cu masina personala este mereu o aventura, mai ales pe soselele din Romania. Acolo unde, oricand, un cui ratacit sau o bucata de tabla iti poate produce o pana la roata. Ce faci daca nu ai rezerva la tine?

Foarte multi soferi nu si-au mai verificat roata de rezerva de multa vreme. Iar daca la un moment au nevoie de ea, se vor trezi ca e la fel de dezumflata ca roata care a facut pana. La fel de multi soferi nici nu au o roata de rezerva, pentru ca nu a venit dotata masina cu asa ceva. Unde mai punem situatia in care pleci in vacanta si faci pana intr-un loc izolat, departe de orice vulcanizare, si ca sa ajungi la roata de rezerva trebuie sa golesti portbagajul plin-ochi cu bagajele care ti-au luat o ora sa le aranjezi ca la carte?

Pentru toate aceste situatii neplacute de urgenta, cineva s-a gandit sa faca un kit de pana extrem de usor de folosit. E vorba de un kit antipana automat, care ocupa putin loc in masina si care te poate salva in momente critice. Este un kit care umfla roata si astupa gaura automat, putand fi utilizat si de catre o femeie, fara sa mai dea telefoane la depanare.

Fabricantul acestui kit este compania Slime, lider mondial in domeniul ingrijirii anvelopelor, cu o experienta de peste 19 ani. Produsele Slime se vand in SUA, Europa, Australia si Asia in peste 36 de tari, iar solutia utilizata pentru astuparea rapida a gaurilor este non-toxica si prietenoasa cu natura.

Kitul antipana automat Slime este compus dintr-o solutie antipana de culoare verde pentru anvelope fara camera, un compresor electric alimentat de la priza de 12 Volti a masinii si de instructiuni de utilizare. Punctele sale forte? Nu este toxic, nu este coroziv, nu trebuie sa demontezi janta de pe masina si nu ai nevoie de mai mult de 10 minute ca sa pleci la drum.

Solutia antipana este special gandita sa identifice gaura din anvelopa si, prin compozitia sa lipicioasa, de unde si numele, formeaza un dop rezistent. Totul este ca aceasta gaura de pana sa nu fie mai mare de 6 mm si sa nu fie pe flancul anvelopei, situatie in care nici la vulcanizare nu exista reparatie, ci doar inlocuirea anvelopei.

Cum scapi de pana cu acest kit automat Slime?

Dupa ce identificam pana si ne dam seama ca poate fi reparata, trebuie sa rotim anvelopa miscand masina astfel incat ventilul sa se afle in pozitia aratatorului de ceas la ora 4 sau 8, care e mai aproape. Apoi se asigura masina prin tragerea franei de mana si se continua depanarea.

Conectam furtunul compresorului din kit la rezerva cu solutie Slime, iar furtunul transparent de la rezerva, direct la ventilul masinii. Dupa ce bagam in priza cablul electric de la compresor, il pornim si asteptam ca roata sa se umfle. In acelasi timp cu aerul bagat sub presiune intra si solutia Slime in anvelopa masinii. La final, strangem kitul de pana si plecam la drum, astfel incat solutia din interiorul anvelopei sa fie distribuita uniform pentru o mai buna etanseitate.

Exista si kituri antipana manuale, necesitand putin mai mult timp de reparatie a penei de cauciuc, dar sunt mai ieftine. Insa rezultatul final este acelasi: gaura este astupata si poti sa iti vezi mai departe de vacanta.

Ce avantaje si dezavantaje are acest kit antipana Slime?

In primul rand, avantajul este ca iti ocupa putin loc in masina. Are si avantajul ca in kit este inclus si un compresor care poate fi utilizat oricand. Tot un avantaj este ca poti cumpara rezerve pentru kitul automat, in cazul in care ai folosit-o pe cea inclusa. Viteza de reparatie este un alt avantaj, la fel si faptul ca poti repara anvelopa in orice loc.

Ca dezavantaje, cel mai important este ca nu poate fi utilizat daca pana este prea mare sau daca anvelopa a fost taiata pe laterale. Intr-o asemenea situatia ai nevoie de o anvelopa noua, pentru ca nici la vulcanizare nu ti se va putea repara dauna majora.