SUNA-NE: +40 266 218155
RO   EN

Cum să alegem un excavator?

Știm cu toții cât de important este să fim bine informați pentru a evita greșelile în timpul unei achiziții. Acest lucru este și mai important dacă este vorba de achiziționarea sau închirierea unui utilaj nou, cum ar fi un excavator.  

Iată cele mai importante 4 întrebări pe care ar trebui să le pui pentru a face cea mai bună alegere:

 1. Ce tip de excavator se potrivește cel mai bine activității? 
  Înainte de achiziționare evaluează tipul de activitate pe care  îl vei efectua cu ajutorul excavatorului. Utilajul va fi utilizat pentru un singur tip de operațiune sau pentru efectuarea mai multor sarcini? Câte tipuri de activități va trebui să efectueze sau câte ore de funcționare va trebui să reziste excavatorul în ciclul său de viață? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să găsești cea mai bună soluție. De exemplu, închirierea unui excavator poate fi o alegere optimă în cazul în care ai nevoie de acesta doar ocazional sau doar pentru efectuarea unei singure lucrări.
 1. Excavatorul își menține atât stabilitatea, cât și puterea pe șantier?
  Un excavator bun ar trebui să ofere o combinație echilibrată de putere și stabilitate în timpul operațiilor de săpat și de încărcare. Tehnologia electro-hidraulică de vârf permite funcționarea adecvată a utilajului cu un motor puternic, asigurând un control bun operatorului, o productivitate sporită și un consum redus de combustibil (să nu uităm de avantajele din punctul de vedere al mediului înconjurător).
 2.  Excavatorul va trebui să se deplaseze?
  Dacă ai nevoie de un utilaj versatil care poate să se deplaseze rapid dintr-un loc în altul pe șantiere mari, excavatorul pe roți reprezintă cea mai bună alegere. În acest caz poți regla viteza în funcție de tipul lucrării și de suprafața pe care se mișcă. În plus, acest tip de excavator este destul de compact, astfel încât îl poți folosi în mod eficient și în zonele de trafic, fără a fi necesară închiderea, blocarea întregii secțiuni de drum sau fără deteriorarea infrastructurii existente.  
 3.  Când este nevoie de întreținere?
  Ca și în cazul fiecărui utilaj, o întreținere periodică este benefică, dacă dorești să eviți evenimentele neașteptate sau opririle costisitoare. Știi zicala: “A preveni este mai simplu decât a vindeca.” Așadar, ia în considerare perioadele indicate în manualul producătorului și verifică întotdeauna fiecare componentă pentru a te asigura că totul este în regulă.  

+ 1 recomandare:

Chiar dacă în trecut excavatoarele pe roți, în comparație cu cele pe șenile, au fost considerate utilaje pe o piață de nișă, astăzi vedem lucrurile într-o lumină nouă și, în prezent, anvelopele joacă un rol important în achiziționarea utilajelor noi.  

În cazul excavatoarelor și a buldoexcavatoarelor recomandăm Anvelopa BKT AT 603 , care este o anvelopă agro-industrială diagonală perfect pentru aplicații de săpare și încărcare. Datorită benzii de rulare unice și a carcasei solide și robuste sunt deosebit de rezistente la tăieturi și așchii.

Anvelopele AT 603 au fost proiectate pentru a asigura o tracțiune excelentă pe roțile motrice, oferind cea mai bună performanță și pe șosea.