SUNA-NE: +40 266 218155
RO   EN

Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară – partea 1

Primăvara deja bate la ușă! În afară de vremea mai frumoasă această schimbare de anotimp înseamnă că este timpul să-ți pregătești mașina pentru drumurile după ieșirea din iarnă. De la curățarea de primăvară până la schimbarea anvelopelor, pregătirea vehiculului tău pentru primăvară este un proces important care te poate salva de la o mulțime de daune potențiale care pot apărea mai târziu.

Indiferent dacă îți duci mașina la un profesionist sau decizi să efectuezi această pregătire personal, mai jos găsești ceea ce trebuie să știi despre pregătirea mașinii pentru vremea mai caldă:

1) Schimbă anvelopele

Este important să schimbi anvelopele de iarnă la începutul primăverii. Anvelopele de iarnă nu sunt menite să suporte condițiile de primăvară și vor deveni uzate mai repede, dacă le folosești pe tot parcursul anului. În plus, schimbarea anvelopelor îți va oferi o șansă bună de a efectua și alte sarcini de întreținere a anvelopelor, cum ar fi verificarea benzii de rulare a anvelopelor și presiunea din acestea.

2) Verifică alinierea

Acest lucru sună tehnic, dar poți verifica alinierea roților pur și simplu observând modul în care se mișcă atunci, când volanul este centrat. În cazul în care mașina nu merge în direcția înainte, ci „trage” dreapta sau stânga, verifică alinierea. Această problemă este adesea cauzată de gropi și de alte condiții rutiere nefavorabile pe timp de iarnă, iar remedierea rapidă a problemei poate garanta că anvelopele tale nu se uzează prematur, astfel economisind bani pe termen lung!

3) Verifică frânele

Condițiile rutiere grele pe timp de iarnă chiar pot dăuna grav frânelor. Din cauza unor lucruri, cum ar fi gheața și sarea pe drumuri, frânele își pot pierde funcționalitatea, deci ia în considerare dacă frânele scot sunete neobișnuite atunci când le folosești – acest lucru ar putea fi un semn că trebuie să le verifici.   

4) Verifică bateria

O altă piesă importantă care este foarte solicitată în condițiile în care temperatura scade sub zero grade Celsius este bateria. Reacțiile chimice care au loc în interior pentru a genera energie electrică încetinesc la temperaturi mai scăzute și bateria trebuie să suporte mai multă presiune în cazul în care se dorește pornirea mașinii la temperaturi scăzute.  

La sfârșitul unei ierni lungi vei dori să evaluezi sistemul electric al mașinii. Dacă bateria devine mai slabă, poți preveni problemele viitoare înlocuind-o înainte ca acesta să înceteze să funcționeze.

Click aici pentru recomandările noastre dacă ai nevoie de o baterie nouă.

…vom reveni în curând cu partea 2.