SUNA-NE: +40 266 218155
RO   EN

Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară – partea 2

Așa cum am mai scris în partea 1, pregătirea vehiculului tău pentru vremea mai caldă este un proces important care te poate salva de la o mulțime de daune potențiale care pot apărea mai târziu. Indiferent dacă îți duci mașina la un profesionist dau decizi să efectuezi această pregătire personal, următoarele sfaturi pot fi de folos:

5) Schimbă uleiul

În urma schimbării regulate a uleiului te poți asigura că mașina va avea o viață lungă și sănătoasă. Dacă ai optat pentru un ulei mai subțire și mai puțin vâscos în vederea pornirii mai ușoare pe timp de iarnă, schimbă uleiul, optând pentru unul recomandat de fabrica pentru primăvară/vară. Asigură-te că urmezi indicațiile producătorului privind intervalele de schimbare a uleiului și asigură-te că schimbi și filtrul de ulei.

6) Verifică nivelul lichidului de răcire

Alimentarea cu lichide joacă un rol extrem de important în pregătirea mașinii pentru primăvară. Pe măsura ce vremea se încălzește, lichidul de răcire funcționează pentru a menține motorul mașinii la temperatura potrivită, așa că nu uita să consulți manualul mașinii pentru a găsi indicatorul de nivel și să verifici nivelul lichidelor.

7) Spală sarea

Iarna poate fi deosebit de dură cu mașini. Temperaturile de îngheț și sarea de pe drumuri pot dăuna grav vopselii, așa că ar prinde bine să începi sezonul cu o spălare. În cazul în care efectuezi curățarea personal, aceste produse îți pot fi de folos.

8) Schimbă lamele ștergătoarelor

Ștergătoarele de parbriz devin uzate în timpul iernii. Zăpada și diminețile friguroase pot dăuna lamelor de cauciuc care devin astfel mai puțin eficiente – îți vei da seama când auzi acel scârțâit în timp ce le folosești.

Asigură-te că lamele ștergătoarelor sunt în stare bună la primăvară, astfel încât să poți naviga în siguranță pe șosele, chiar dacă aversele de primăvară aduc și altceva în afară de flori.

Verifică oferta noastră referitoare la lamele ștergătoarelor.

…și nu uita alimentarea rezervorului de lichid de parbriz!

După ce ești pregătit să pornești la drum, nu uita să-ți ajustezi și stilul de conducere. Iată câteva sfaturi de conducere pentru sezonul mai cald:

  • Primăvara înseamnă multă ploaie, așa că nu uita să conduci mai încet în condiții de ploaie și evită bălțile mari, astfel te poți opri în siguranță și poți evita aquaplanarea.
  • Rămâne vigilent și verifică unghiul mort pentru bicicliști și motocicliști care apar pe drumuri în acest anotimp.
  • Ai grijă de construcțiile de drumuri care sunt frecvente la începutul primăverii. Este posibil să fie nevoie să conduci mai încet atunci când treci prin aceste zone de lucru și să ocolești gropile care ar putea deteriora anvelopele tale sau ar putea afecta alinierea autovehiculului.
  • Temperaturile mai calde înseamnă, de asemenea, că multe animale apar pe drumuri după hibernare, deci trebuie să ai grijă pentru că aceste animale pot traversa drumurile.
  • Ai grijă de pietoni, deoarece mulți oameni vor începe să meargă pe jos pentru a se bucura de vremea caldă.

…și, în sfârșit, bucură-te de condus!