SUNA-NE: +40 266 218155
RO   EN

Un acumulator mai bun înseamnă mai mult combustibil

Se deschide ușa garajului, iese bestia. Start! Pentru prima dată în acest an explodează amestecul de benzină. Se pune contactul… și nu se întâmplă nimic. Încet se sting luminile și știi că pentru azi s-a terminat cu motociclismul. 
Dar lucrurile nu ar trebui să stea astfel, și mai ales nu ar trebui să înceapă așa fiecare sezon, pentru că ți-am adus acumulatoarii premium VARTA. Dacă îți pui întrebarea
”De ce aș avea nevoie de un produs premium?”,
Nu te lăsa convins de explicația devenită deja clișeu ”pentru că meriți acest lucru”. Nu numai acesta este esențialul. Produsul premium este o garanție pentru calitate, iar calitatea este garanția pentru o durată de viață mai lungă, pentru fiabilitate și performanță. Iar aceasta este garanția că rămân și mai mulți bani pentru combustibil. VARTA dezvoltă acumulatori de 125 de ani, pentru a oferi cea mai bună propulsie motorului tău. Iar cât de bine au reușit acest lucru este reflectat și de faptul că un procent semnificativ al autovehiculelor noi vin echipate din fabrică cu acumulatorii VARTA.
De ce am nevoie de un acumulator bun, dacă iarna tot îl distruge?

Motociclismul este un hobby,  un mod de viață care cere să economisim acolo unde putem. Dacă te gândești că este mai ieftin să cumperi în fiecare sezon un acumulator de categorie inferioară, atunci te înșeli. Cu o întreținere corespunzătoare, acumulatoarii VARTA au o performanță impecabilă chiar și 3+ ani. În schimb, nici acumulatorul mai slab nu se găsește la jumătate sau la o treime din preț. Dacă mai adaugi la acest lucru și timpul pierdut în care nu poți să mergi cu motocicleta sau cheltuielile cu service-ul, atunci realizezi că într-adevăr cel mai scump e mai ieftin. 

O concepție greșită, pe care o ai și tu

Acumulatorul tău nu e distrus de frig. Ba dimpotrivă, pe frig procesele chimice din acumulatoare devin mai lente, astfel că autodescărcarea va fi mai lentă (se descarcă mai încet). În schimb, dacă încerci să pornești așa, atunci vei avea parte de o propulsie sub valoarea performanței reale. În timpul pauzei de iarnă ar fi indicat să ducem acumulatorul o dată pe lună într-o încăpere caldă (temperatura camerei).

Dacă a ajuns la aceeași temperatură, el trebuie conectat la redresor și încărcat sută la sută. La început de sezon, acest lucru trebuie făcut în mod obligatoriu. Să avem grijă ca pe durata iernii acumulatorul să nu se descarce de tot nici măcar întâmplător, deoarece se pot degrada celulele, ceea ce poate conduce la daune ireversibile sau chiar încheierea duratei de viață acumulatorului. 


Ai nevoie de acest acumulator 
Gama de produse VARTA oferă acumulatori special concepuți pentru motociclete de stradă și de teren, quad-uri, ATV-uri sau chiar pentru motorete. Acumulatorii Powersport Freshpack cu performanță ridicată în condiții de exploatare la temperaturi joase sau foarte ridicate, rezistenți la vibrații, etanși (la montare în poziție dreaptă) deservesc fiecare powersport.  Dacă mergi pe un teren unde roțile nu ating întotdeauna pământul, sau ești în albia unui pârâu, atunci ai nevoie de acumulatorul VARTA produs cu tehnologie Powersport AGM, care datorită dezvoltărilor specifice rezistă bine în condiții extreme și nu are nevoie de întreținere. 


Mărimea contează 
Pe pagina noastră web poți alege pe baza celor mai detaliate filtre mărimea și capacitatea potrivite motorului tău. În manualul motorului poți verifica tipul exact, iar dacă nu ai posibilitatea atunci poți citi de pe acumulatorul vechi, respectiv poți alege pe baza lungimii, înălțimii și lățimii măsurând cu ajutorul unei rulete. Este important să verifici și așezarea bornelor (borna pozitivă și cea negativă), deoarece acumulatorii sunt presați într-un spațiu îngust la cele mai multe motoare, și de aceea cablul ajunge numai până la borna cu polaritatea corespunzătoare.
Pornire ușoară, drum întins!